Vieną vakarą sėdėjau ir sumaniau, kad reikia nustebinti savo klasiokes per prancūzų pamoką. Ilgai ieškojus idėjų, galiausiai atėjo įkvėpimas ir nulėkusi į parduotuvę vidury nakties pradėjau kepti šiuos paprastus, bet nuostabiai skanius ir gražiai atrodančius keksiukus.
Jums reikės:
10 mažų, minkštų kriaušyčių;
3 puodeliai vandens;
2 arb. š. vanilės sėklų (jos slypi vanilės ankšties viduje);
2 1/2 puodelio cukraus;
2 arb. š. kakavos miltelių;
200g juodojo šokolado;
200g lydyto sviesto;
1 puodelis miltų;
40g iškylančių miltų (100g miltų maždaug 15g kepimo miltelių);
2 kiaušinių;
30 g (1/4 puodelio) kakavos miltelių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Nulupti kriaušes (bet kotelį palikite, nors galite išskobti) ir sudėkite jas į verdantį vandenį. Į vandenį taip pat sudėkite pusę cukraus ir vanilę. Virkite kol kriaušės suminkštės (apie 15 min), tuomet išimkite iš vandens ir palikite vėsti.
Vandenį nuo kriaušių panaudosime sirupui. Į jį įberkite kakavą (2 šaukštus) ir išmaišykite.
Puode ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Į šokolado masę sudėkite miltus, kiaušinius, likusią kakavą, cukrų ir išmaišykite.
Į keksiukų kepimo skardą sudėkite tešlą (jei skardoje 12 vietų, pasistenkite tešlą išdalinti dešimčiai keksiukų) ir įspauskite kriaušes.
Kepkite apie 20 min, ištraukite ir palaukite apie 3 minutes. Tada švelniai ištraukite iš formelių. Patiekdami užpilkite sirupą, galite apibarstyti cukraus pudra.
1 komentarai (-ų):
šitie tai tobuli. visiems rekomenduoju išbandyti.
Rašyti komentarą