2009 m. kovo 18 d., trečiadienis

Šokoladiniai keksiukai su kriaušėmis

Vieną vakarą sėdėjau ir sumaniau, kad reikia nustebinti savo klasiokes per prancūzų pamoką. Ilgai ieškojus idėjų, galiausiai atėjo įkvėpimas ir nulėkusi į parduotuvę vidury nakties pradėjau kepti šiuos paprastus, bet nuostabiai skanius ir gražiai atrodančius keksiukus.


Jums reikės:

10 mažų, minkštų kriaušyčių;

3 puodeliai vandens;

2 arb. š. vanilės sėklų (jos slypi vanilės ankšties viduje);

2 1/2 puodelio cukraus;

2 arb. š. kakavos miltelių;

200g juodojo šokolado;

200g lydyto sviesto;

1 puodelis miltų;

40g iškylančių miltų (100g miltų maždaug 15g kepimo miltelių);

2 kiaušinių;

30 g (1/4 puodelio) kakavos miltelių.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Nulupti kriaušes (bet kotelį palikite, nors galite išskobti) ir sudėkite jas į verdantį vandenį. Į vandenį taip pat sudėkite pusę cukraus ir vanilę. Virkite kol kriaušės suminkštės (apie 15 min), tuomet išimkite iš vandens ir palikite vėsti.

Vandenį nuo kriaušių panaudosime sirupui. Į jį įberkite kakavą (2 šaukštus) ir išmaišykite.

Puode ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Į šokolado masę sudėkite miltus, kiaušinius, likusią kakavą, cukrų ir išmaišykite.

Į keksiukų kepimo skardą sudėkite tešlą (jei skardoje 12 vietų, pasistenkite tešlą išdalinti dešimčiai keksiukų) ir įspauskite kriaušes.

Kepkite apie 20 min, ištraukite ir palaukite apie 3 minutes. Tada švelniai ištraukite iš formelių. Patiekdami užpilkite sirupą, galite apibarstyti cukraus pudra.


1 komentarai (-ų):

bla rašė...

šitie tai tobuli. visiems rekomenduoju išbandyti.

Rašyti komentarą