2009 m. kovo 18 d., trečiadienis

Rabarbarų ir braškių pyragas


Kadangi nuėjus i Maximą aptikau pluoštelį rabarbarų, negalėjau susilaikyti nenusipirkus. Taigi, o tuomet jau teko sugalvoti, ką pagaminti. Ir štai tuomet prisiminiau braškes šaldymo kameroje. Tiesą pasakius, manau šį pyragą geriau gaminti su šviežiomis braškėmis, tačiau jei tokių nėra po ranka galima pasitenkinti ir šaldytomis. Juolab, kad pirmoji pavasario daržovė rabarbaras (bent jau taip google.com skelbė) skaniausia iki braškių sezono.

 

Taigi Jums reikės:

4 vidutinių rabarbaro stiebų;

400g braškių;

1/4 puodelio cukraus tešlai;

pusė puodelio cukraus;

1 arb. š. vanilinio cukraus;

1/2 arb. š. cinamono;

1/2 arb. š. malto imbiero;

pora šaukštų miltų;

pusė citrinos;

1 1/3 puodelio miltų;

125g sviesto;

1 kiaušinio trynio;

Ledų patiekimui.

 

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite 1 1/3 puodelio miltų, 1/4 puodelio cukraus, kiaušinio trynį ir sviestą. Iškočiokite tešlą ir ja išklokite kepimo formą. Kad tešla kepant nesusmegtų, ant viršaus išklokite folija ir į foliją priberkite kokių nors kruopų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Tuo tarpu užsiimkime įdaru. Ant vidutinės ugnies uždekite puodą. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite maždaug dviejų centimetrų ilgio gabalėliais ir sudėkite į puodą. Išspauskite citrinos sultis, suberkite cukrų. Tuomet sudekite braškes ir truputį pavirkite, kol išsiskirs sultys. Sudėkite prieskonius (tiesa, prieskonius galite dėti pagal savo skonį). Galiausiai sudėkite miltus. Galima miltų įdėti truputį daugiau, kad įdaras nebūtų skystas, tačiau nepersistenkite. Palikite atšalti.

Grįžkime prie tešlos. Ištraukiame iš orkaitės ir išimame kruopas bei foliją. Supilame įdarą. Ant viršaus galima uždėti tešlos gabalėlių groteles. Pašauname į orkaitę ir kepame apie 15 min, kol pyragas pasidarys gražios auksinės spalvos.

Patiekti su ledais.

P.S. Įdarą galima truputį paimprovizuoti, jausitės laisvai keisdami braškes vyšniomis ir panašiai, taip pat su prieskoniais. 

Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą