2009 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Dar vieni keksiukai...

Kadangi buvo čia Velykos tai teko man kažkuo nustebinti savo familia. O kas geriau nustebins, nei tobulai gražūs keksiukai? Ir juolab, kad tokius gali pasidaryt kiekvienas. Tereikia išsikepti paprastų vanilinių keksiukų ir juos papuošti plakta grietinėle su cukrumi ir mėtos lapeliu. Tiesa šie buvo ypatingesni. Į juos įdėjau braškę. Viskas labai paprasta:)
P.s. Indelius keksiukams pirkau Mark & Spencer (ten jų yra 75, kainuoja berods 7,90Lt)

2009 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

Bananų duonelė

Ilgai mąsčiau, ką su ta duonele veikti. Na taip, žinau, kad valgyti, bet su kuo... Tačiau galiausiai pasiryžau pabandyti išsikepti. Receptas gana paprastas, dar galima truputį paimprovizuoti, tačiau duonelė mano namuose sunyko nepastebimai greitai :)

 

Taigi, duonelei Jums reikės :

125 g kambario temperatūros sviesto;

155g (3/4 puodelio) rudo cukraus;

2 kiaušinių;

340g miltų;

1 arb. š. kepimo miltelių;

1 arb. š. malto cinamono;

1 arb. š. malto imbiero;

160 ml (2/3 puodelio) pasukų;

3 bananai (sutrinti)

 

                      Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 11 x 21 cm arba panašią skardą ištepkite sviestu. Išklokite pagrindą ir dvi priešingas skardos puses sviestiniu popieriumi ir palikite galus išsikišusius.

                      Mikseriu išsukite sviestą su cukrumi, sudėkite kiaušinius ir dar paplakite.

                      Į masę sudėkite pusę miltų, cinamoną, imbierą. Išmaišykite. Supilkite pasukas. Sudėkite likusius miltus ir bananų masę. Išmaišykite.

                      Supilkite masę į skardą. Tiesa, aš dar tešlą apibarsčiau maltais gvazdikėliais, cinamonu ir vanilinio cukraus pudra. Kepkite apie 40 minučių, kol įkištas medinis pagaliukas ištraukiamas švarus. Išimkite ir palikite atvėsti.

 

Su prieskoniais galima improvizuoti pagal skonį, svarbu tik nepersistengti :)